Utslett under forhuden og på penis

Spørsmål

Jeg har noen røde flekker bak forhuden. Det startet med en flekk, for ca. Litt over en måned siden. Det har vært litt sånn stikkende/kløende følelse der noen ganger. Gikk til legen for to uker siden og spurte der. Han trodde det var en rift, eller eksem. Så jeg fikk en hydrokortison salve, men det har ikke hjulpet noe særlig. Og i dag så jeg at jeg hadde fått enda en rød flekk, som var enda større. Jeg går og bekymrer meg for dette hver dag nå. Har ikke hatt noe sexuelt samleie den siste måneden.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi har god behandling for de aller fleste plager du beskriver. Før man kan gi råd om riktig behandling må man avklare hva som er årsaken. Liste over vanlige årsaker finner du på linken under:

https://www.oslohudlegesenter.no/utslett-p%C3%A5-penis-hid-310.html

Det enkleste er å utelukke en infeksjon. En tar da en liten pinneprøve mot huden i området som utelukker soppinfeksjon og herpes. Hvis disse påvises får man behandling for det. Mange hudplager slik du beskriver skyldes ikke noen infeksjon, men et hudproblem. Det vanligste er kun irritasjon av huden. Det vil stort sett gå over i løpet av 1-2 uker, og behandles med hydrokortison. Hvis plagene vedvarer vurderer man enkelte hudsykdommer/tilstander som kan gi slike symptomer. Det inkluderer (A) psoriasis som gir et rødflekkete utslett, (B) Zoons balanitt som gir et skinnende rødt utslett på forhud og penishodet (disse ligger typisk mothverandre), (C) Lichen planus / sclerosus er mer sjeldne hudtilstander som i starten kan oppstå som røde flekker og (D) Fixed drug eruption, some røde flekker som bivirkning av en medisin (ibux og voltaren er vanlige årsaker).

Svaret mitt blir generelt, da det ikke er mulig å gi sikkert svar på bakgrunn av beskrivelsen. Dette er noe vi ser daglig, og bør være lett å avklare. Tilråder du oppsøker en hudlege der du bor. En vil da først få avklart årsaken. Behandling vil avhenge av denne, og det finnes behandling for alle tilstandene over.

Håper svaret var til hjelp, at du følger rådet over og ikke sitter hjemme og bekymrer det for dette!

Har du spørsmål om HUDSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Kjetil Guldbakke HUDSYKDOMMER
Pris fra 199,-