Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett til pungen

Spørsmål

Heisann! Jeg har hatt kløe, tørr hud og irritasjon på pungen i noen måneder nå. Jeg lurer på hva dette skyldes? Det ser også ut som det flasser (virker som død/tørr hud) også. Lest meg litt opp på nett og lurer på om dette er eksem(?)

Mann 22
Svar

Hei,

Plagene dine har vart lenge . Bildet du har lagt ved viser et utslett på pungen som er ganske uttalt. Det ser ut som det er noe sideforskjell.

Det kan være flere årsaker til utslettet:

  1. Infeksjon med sopp. Utslettet ser ut til å være mest uttalt til en side, hvis du ikke har hudplager fra før er det aktuelt å underøke om det er en soppinfeksjon.
  2. Har du utslett andre steder på kroppen, kan det være at utslettet på pungen være ledd i hudsykdommen din. Eksempler på hudsykdommer som kan gi utslett i underlivet er  blant annet atopisk eksem, psoriasis, kontakteksem.

Det kan være eksem, men før man behandler dette bør det tas undersøkelse mht mulig infkesjon med sopp. Plagene dine er uttalte og de har vart lenge. Jeg tenker det er lurt å oppsøke lege eller hudlege for å ta nødvendige undersøkelser og prøver og starte med riktig behandling. Frem til time hos lege kan du prøve å smøre med fuktighetskrem og se om tilstanden bedrer seg. 


Håper dette var til hjelp!