Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett til penis

Spørsmål

Hei, jeg har mest sannsynlig sopp på penis og sliter veldig med å bli kvitt det. Det startet for ca et år siden, jeg følte plager og huden på penishodet var ekstra rød. Jeg fikk da påvist mykoplasma og ble behandlet mot dette med antibiotika, da forsvant alle symptomene i noen uker. Men plutselig kom det tilbake, iallefall lignende symptomer. Etter flere legebesøk så har jeg tatt mange tester blant annet for kjønnsykdommer inkludert mykoplasma (har testet for dette flere ganger) alle var negative. Jeg har også prøvd forskjellig behandling som canesten, brulidin, antibiotika (samme type som fungerte mot mykoplasmaen) og nå daktacort krem. Det har vært vanskelig for meg å bedømme om noe av dette har hjulpet, nå ser det litt bedre ut etter ca 12 uker med daktacort, men jeg tenkte noen ganger lignende med de andre behandlingene også. Jeg har også begynt nå nylig å vaske med intimsåpe en gang om dagen, dette ser ut til å ha en effekt mot rødheten. Det kan klø til tider, er ømt, og innimellom gjør det vondt når jeg tisser eller ejakulerer. Jeg har tidligere operert mot trang forhud, og har hatt urinveisinfeksjon og klamydia, begge ble jeg helt kvitt ganske raskt. Mine spørsmål er: tror du dette er sopp? Eller kan det være noe annet? Kan det få langvarig konsekvenser å gå så lenge med sopp eller å bruke daktacort over så lang tid? I pakningsvedlegget står det at man ikke skal bruke daktacort mer enn 4 uker, men legen min sa jeg skulle fortsette helt til symptomene ble borte og to uker til. Har du noen andre tips til hva jeg kan gjøre? Dette begynner å gå utover psyken min.

Mann 27
Svar

Hei,


Du har utslett på penishodet med rødhet det gir deg kløe, er ømt og er smertefullt. Dette har du hatt lenge, i ett år. Du har behandlet med antiseptisk og antibiotika kremer uten noen nevneverdig effekt. Tenker derfor at det er mindre sannsynlig at det er en bakteriell infeksjon. Du har også prøvd soppdrepende middel (canesten) og har nå startet med daktacort som inneholder soppdrepende middel og kortison. Etter tolv uker opplever du en liten effekt. En sopp infeksjon med candida sopp ville ha gått tilbake på denne behandlingen.  Hva var årsaken til at du ble operert for trang forhud? Var det en hudsykdom? Det finnes hudsykdommer som kan gi utslett på penis. En hudsykdom som kan gi utslett og trang forhud er en hudsykdom som heter Lichen sclerosus.


Dette har vart lenge. Jeg forstår veldig godt at du er plaget og at dette påvirker livskvaliteten din. Siden du har forsøkt behandling og ikke opplever bedring er det lurt å ta kontakt med legen din eller hos en hudlege for en ny vurdering mht diagnose og behandling. 


Håper dette er til litt hjelp for deg. Ønsker deg lykke til!