Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett til panne og hodebunn. Irritasjon, seboreisk eksem.

Spørsmål

Hei! Etter at jeg kjøpte noen billige kosmetiske produkter ( en ansiktsskrubb og vitamin C olje, vedlagt bilde) fra kjeden Normal, har det oppstått utslett i den venligvis plettfrie pannen min. Det er snakk om såm til mellomstore nupper som samler seg i klynger. Utslettet utviklet seg 1-2 dager i etterkant av produktbruken. Nå har det snart gått en uke og jeg føler at nuppener sprer seg. Det har dukket opp flere i hodebunnen ved hårfestet også noen i brynene. Det er ikke snakk om kviser, ( har prøvd kvisekrem som ikke har fungert), men noen av blemmene kan se ut til å være væskefylte. Nuppene har også blitt noe større utover uken. Ellers kan jeg nevne at jeg er opptatt av en god hudpleierutine og har vanligvis forhold meg til kjente hudpleie merker og har aldri reagert på disse. Har heller ikke slitt med kviser på mange år. Derfor lurer jeg på om jeg burde vente lengre og se om utslettet går over av seg selv, eller er det mulig å behandle nuppene for å roe de ned? Blir usikker på meg selv, da det ser ut som jeg har akne i pannen, når jeg vanligvis ikke pleier å ha noe.

Mann 19
Svar

Hei,


Du beksriver at du har fått et nuppete utslett til pannen, hårfestet og hodebunnen. Noen av nuppene ser ut til å være væskefylte. Du ahr ikk vedlagt  bilde av utslettet. 


Du lurer på om du kan behandle nuppene for å roe dem ned?

Utfra sykehistorien er det vanskelig å stille diagnose på hva slags utslett du har. Det kan godt hende at det er en reaksjon på hudpleieproduktene. Du har lagt ved informasjon om innholdet til det ene produktet. Det inneholder natrium laureth sulfat. Dette er et lokalirriterende stoff. Det du kan forsøke er å smøre pannen med en nøytral fuktighetskrem (apoteket kan gi deg råd). 

Siden du har noe i hodebunnen også kan du forsøke å benytte fungoral sjampo som kan kjøpes reseptfritt på apoteket. Det kan behandle et seboreisk eksem som er ganske vanlig forekommende og kan påvirke hudområder der du beskriver utslettet ditt. 


Håper dette var til hjelp for deg. Ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-