Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett til fjerde tå. Kan det være fotsopp?

Spørsmål

Hei! Huden oppå tåen (ved siden av lilletåen) har plutselig blitt røff og sprukken, og det er i varierende grad rødt og/eller kløende. Det er gjerne mest rødt i en ring rundt området med flassen hud, gjerne med små røde kuler (minner om kviser) plassert i sirkelen rundt også. Kløen forekommer mest i midten. Siden bildet ble tatt (par dager siden) så har rødfargen trekket nærmere innover mot foten, men rødfargen totalt sett har blitt en del redusert. Jeg tok kontakt med en lege på eyr, og fikk foreslått å bruke daktacort, men leste i pakningsvedlegget at dette ikke måtte brukes dersom det er snakk om virus -- er det mulig at dette er tilfelle? Tror jeg først la merke til det for 1 eller 2 mnd siden, men har ikke tenkt over det siden.

Mann 30
Svar

Hei,


Bildet du har sendt viser et velavgrenset utslett til fjerde tå på venstre fot. Det er et utslett som er hevet over frisk hud, det er rødt og skjellende. 


Siden det kun er denne ene tåen som har dette utslettet, passer det ned en infeksjon. Jeg synes ikke det passer med en virusinfeksjon, men at det passer med en soppinfeksjon. 


Fotsopp er en vanlig hud infeksjon. Se denne lenken. Fotsopp behandles med terbinafin i to uker. Siden utslettet er ganske uttalt (røft) er det lurt å kombinere behandlingen med Daktacort den første uken.


Hvis du ikke opplever en bedring etter 3-4 dager er det lurt å kontakte legen din for en undersøkelse.  


Håper dette var til hjelp for deg, ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-