Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett til en fot. Soppinfeksjon eller staseeksem.

Spørsmål

Jeg har en form for eksem på høyre fot. Utslettet vandrer. Det klør, irrirterer og svir, samt væsker og avgir vond lukt. Jeg har hatt det nå i ca 3 år. Mot dette har jeg brukt Vitapan krem etter anbefaling fra lege, men har oppdaget at de tubene jeg har kjøpt, har gått ut på dato for vel et år siden. Jeg sjekket dette da jeg oppdaget at bruken av kremen heller forværret tilstanden enn å lindre. Jeg mistenker at tilstanden har påført meg rose'n-infeksjon ved to anledninger. Dessuten har vristen hovnet opp slik at jeg har mått gå opp tre nummer i sko. Dette hemmer bevegeligheten min ved at jeg ikke lenger kan løpe, eller hvor faren for å snuble er høyere ved denne type aktivitet. Jeg lurer på om det finnes noe som kan helbrede tilstanden?

Mann 56
Svar

Hei,

Du har i lang tid vært plaget  med utslett til en fot. Du beskriver at utslettet væsker , klør, irriterer og svir.  Du har til og med opplevd at det å ha utslett til denne foten har medført rosen. Foten din har hovnet opp såpass mye at du har gått opp tre skostørrelser og du har redusert mobilitet. Jeg forstår at dette plager deg vesentlig. Utfra opplysningene er det vanskelig å gi deg en sikker diagnose, men jeg tenker detkan være flere forklaringer til dine hudplager.

Med ensidig utslett må man vurdere om det kan være en infeksjon som er årsaken til utslettet, for eksempel en soppinfeksjon. Har legen din undersøkt deg for dette?  Hevelse og utslett til foten kan også passe med staseeksem. Dette er eksem som kommer når sirkulasjonen i bena er redusert. Huden blir hoven og brunlig misfarget og det kan komme eksem. 


Siden du har plagene kun til en fot i lang tid, er det lurt å kontakte legen din eller en privatpraktiserende hudlege for undersøken.Utfra det du forteller kan det være aktuelt å ta prøver for å undersøke om det kan være en soppinfeksjon. Staseeksem behandles med kortisonsalver og kompresjonsbehandling (kompresjonsstrømper).

Frem til timen hos legen kan plagene dine kanskje lindres noe ved å smøre morgen og kveld med en krem som inneholder iktammol. Denne kremen kan du kjøpe reseptfritt på apoteket.  

Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-