image: Utslett til bryst. Infeksjon med sopp?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett til bryst. Infeksjon med sopp?

Spørsmål

For endel år tilbake fikk jeg konstatert seboreisk eksem i ansikt og hodebunn. Er ikke veldig plaget og holder det i sjakk med milde hudkremer og liniment (hodebunn) når det blusser opp. På brystet har jeg derimot en flekk hvor det virker som ingenting hjelper.

Har prøvd soppdrepende midler som Fungoral på resept, Dexem, håndssprit (et kjerringråd), de samme kremene jeg bruker i ansiktet og hydrokortisonsalve. Sistnevnte lindrer men virker å ha liten virkning utover dét. Kan det være noe annet enn seboreisk eksem når ingen soppdrepende midler virker?

Alle produkter er brukt slik de skal. Flasset er hvitt og tørt. Sjelden kviser men det hender.

Mann 37
Svar

Hei,

Så bra at din seboereiske eksem holdes i sjakk med behandlingen du har.

Utslettet til brystet ditt ser litt anderledes ut enn utslett man ser ved seboreisk eksem. Utslettet er relativt uttalt med tydelig avgrensing til frisk hud, det er rødhet, det ser ut til å være ganske fortykket utslett. Det vanligste er som sagt seboreisk eksem. Du har barbert håret i området.

Det er dessverre ikke mulig for meg å gi deg en diagnose kun på bildet og den vedlagte informasjonen. Forandringene kan komme av en infeksjon i huden eller en inflammasjon som man ser ved hudsykdommer som ved eksem eller psoriasis.

En infeksjon med sopp i huden kan gi et utslett som ligner. Det må behandles på en annen måte enn det du har gjort. Jeg synes det er lurt av deg å ta en tur til legen din for å undersøke denne flekken nærmere, slik at du får diagnose og riktig behandling.

Håper dette var til noe hjelp for deg.

Ønsker deg god bedring!

Illustrasjonsfoto øverst av seboreisk eksem: surachet virunsap / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-