Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett rundt øyet

Spørsmål

Hei. Fikk plutselig noe utslett rundt øyet 5 mnd siden. Det klør ikke og ikke forandret seg så mye i størrelse. noen dager er det mer rødt en andre. Når jeg var på Troll å jobbet i 2 mnd snakket jeg med legen der, han gav meg Locoidnhydrokortison 0,1% dette fungerte ok en stund, men forsvant ikke helt. Jeg stoppe med salven etter 1.5 uke, da kom det tilbake som det alltid har vært etter 1-2 dager. Jeg bor på Svalbard, å orker ikke med det første å dra til en hudlege på fastlandet. Takk

Mann 33
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Ved utslett rundt øynene slik du spør om og sender vil man vurdere en del muligheter. Eksem som behandles med kortisonkrem er en. En bør også vurdere periokulær eksem. Se linken under: 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-n-s-perioral-dermatitt.html


Her får man et småprikkete utslett rundt øyelokkene. Det er en tilstand der man kan bli "lurt" av kortisonkremer. Det blir bedre når man bruker det, men fører til et oppbluss i etterkant, og vedvarende plager. La legen din se på det igjen. Hvis man mistenker periokulær dermatitt vil man vurdere tabletter som tetracyclin. Hvis det er eksem bør man ta en lappetest for å utelukke allergi, samt man har kortisonfrie kremer (som elidel og protopic). 


Hvis plagene vedvarer oppsøk en hudlege!


Håper svaret var til hjelp.