image: Utslett rundt munn med gule skorper. Mulig brennkopper

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett rundt munn med gule skorper. Mulig brennkopper

Spørsmål

Hei. Jeg har siden jul hatt en utslett rundt munn som ikke vil gi seg. Jeg har prøvd ulike kortison kremer og krem for sebroisk eksem uten at det har hjulpet. Kremer og lignende lindrer inflammasjonen der og da, men inflammasjonen blir sterkere når jeg slutter og bruke kremene.

Utslettet blir mindre utagerende når jeg bruker krem. Når jeg ikke bruker krem utslettet så legger det seg et flasslag over som dekker det røde området. Som om det skulle tørket ut I det røde området er det også noen røde prikker som dukker opp innimellom som kan danne et gult belegg. Dette skjedde under noe bruk av solarium. Kjøpte meg også en ny ansiktskrem på denne tiden, men nå har jeg prøvd så mye forskjellig og området blir bare større og større og det brenner rundt munn hvis jeg ikke bruker en lindrende krem.

Er dette noe du kan hjelpe meg med. Har blitt henvist til hudlege, men de har en ventetid på 6-7 mnd

Mann 21
Svar

Hei,

Du har hatt utslettet lenge, forstår at dette plager deg!

Bildene du har lagt ved viser utslett til overleppen sim strekker seg opp mot neseboret. Utslettet er mest på venstre side, Jeg tror utslettet ditt vedvarer grunnet en lokal infeksjon. Sannsynligvis er det infeksjon med bakterier, brennkopper eller såkalt impetigo.

Du bør slutte med kortisonkrem og starte opp med en bakteriedrepende salve. Dette kan kjøpes reseptfritt på apoteket. Du bør smøre morgen og kveld til utslettet forsvinner. Hvis utslettet ikke forsvinner er det lurt å ta kontakt med fastlegen for prøvetaking og undersøkelse. Det kan være andre mikrober som forårsaker utslettet eller så kan det være et utslett forårsaker av kontaktallergi. Håper dette var til hjelp! Ønsker deg god bedring!

Illustrasjonsbilde øverst:

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-