Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på pungen - mulig skabb

Spørsmål

Hei, Jeg har de siste 2 ukene begynte å få noe slags blemmer på pungen( vil egt ikke si det er blemmer da de er hudfarget og det ikke er noe væske, men kan ikke beskrive det bedre). Nå har det også komt en på penishodet. Det er enorm kløe og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det. Trodde først at det kunne være HPV, men det er mer blemmer enn vorter. Jeg bruker for øyeblikket eurax og dette hjelper litt, men er jo ikke noe løsning over lang tid. Noe ide hva det kan være?

Mann 21
Svar

Hei,


Utslett du har til pungen og penis ligner mindre knuter. Det ser ikke som forandringene man ser ved HPV infeksjon, kondylomer. I tillegg til utslettet har du uttalt kløe. Jeg synes dine plager kan passe med en infestasjon med skabb.  Når du har så uttalte plager er det lurt å  kontakte  legen din for en undersøkelse. Jeg vil her gi deg litt informasjon om skabb:

Skabb er er en smittsom sykdom. Se denne lenken .Hvis noen du har hatt nærkontakt med har skabb, så er det mer sannsynlig for at dette diagnoseforslaget  passer. Kjenner du noen som har/har hatt skabb ? Har du har hatt seksualkontakt med noen de siste en til to måneder kan du  spørre disse om de har kløe eller har/har hatt en skabb.  Vanlig skabb smittes ved litt langvarig, direkte hudkontakt, ofte ved seksualkontakt. Det er sjeldent at skabb smitter indirekte via klær.  

Skabb behandles effektivt av permitrin 5% (Nix) krem, og da to behandlinger med en ukes mellomrom.  Det er svært viktig at smøringen utføres nøye og at saneringstiltaket i nærmiljøet utføres riktig. Se denne lenken


Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-