Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på penishodet- Balanitt

Spørsmål

Mann 66. Probl med hud på penishode. Sår, øm, og sprekker og blør av og til ved belastning. Har hatt probl et års tid, går ikke over. Noen ganger hatt nytte av bacimycin.. Idéer til bedring mottas med stor takk.

Mann 66
Svar

Hei,


Det høres ut som at du er veldig plaget. Utfra beskrivelse du oppgir så har du utslett på penis som vi kaller balanitt. Det er noen røde forandringer, og det er litt flassing. 

Det er mange årsaker til balanitt. Årsakene er blant andre:

1. Infeksjon med bakterie eller sopp. Hvis du har en kvinnelig partner som har jevnlige soppinfeksjoner i underlivet, kan det være større sannsynlighet for at det du har en soppinfeksjon. Diabetes kan også øke risikoen fro infeksjon med sopp.

2. Anatomiske forhold med feks trang forhud 

3. Hygiene med overdreven vask og bruk av såpe.

4. Hudsykdom: Har du utslett andre steder på kroppen, kan det være at utslettet på penishodet kan være ledd i hudsykdommen din. Eksempler på hudsykdommer som kan gi utslett i underlivet er  atopisk eksem, psoriasis, kontakteksem, talgeksem, lichen. 


Du kan prøve å smøre med fuktighetskrem morgen og kveld og se om tilstanden bedrer seg. Hvis det ikke bedrer seg  iløpet av en måneds tid, er det lurt å oppsøke lege for å starte med riktig behandling og få en behandlingsplan. Det er flere typer lokalbehandling som kan være aktuell, avhengig av diagnose!


Håper dette var til hjelp!  Ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-