Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på penis

Spørsmål

Hei! Har over lengre tid gått med et rødt form for utslett på penishodet. Jeg gikk til min fastlege for godt og vell 3-4 år siden å fikk påvist sopp. Ble utskrevet en resept på en krem jeg påførte etter anvisning fra lege og på pakken. Kunne hende jeg klarte å glemme det en dag, utenom det var jeg flink. Det forsvant på en måte litt men kom så fort tilbake. Av en eller annen merkelig grunn har jeg ikke tenkt mer over det. Det svir ikke, det plager ikke. Det kommer og går mer eller mindre. Så har latt det være. Kjøpt Canastene noen ganger, påført dette men igjen. Det virker dårlig. Kanskje litt så kommer det tilbake. Av og til kan det virke som det er mer irritert. Så mer synelig. Har også kunne lignet på Balanitt noen få ganger. Kanskje det er kommet noe nytt siden sist. Noe du kan anbefale eller må jeg oppsøke lege ? På forhånd, takk !

Mann 29
Svar
Hei,
Utfra bildene og din beskrivelse har du balanitt. 
Det er mange årsaker til balanitt. Årsakene er blant andre:
  1. Infeksjon med bakterie eller sopp er en årsak. Hvis du har diabetes eller en kvinnelig partner som har jevnlige soppinfeksjoner i underlivet, kan det være større sannsynlighet for at det du har en soppinfeksjon.
  2. Anatomiske forhold med feks trang forhud Hygiene og overdreven vask og bruk av såpe kan være en årsak. 
  3. Har du utslett andre steder på kroppen, kan det være at utslettet på penishodet kan være ledd i hudsykdommen din. Eksempler på vanlige hudsykdommer som kan gi utslett i underlivet er  atopisk eksem, psoriasis, kontakteksem, talgeksem, lichen. 
Du kan prøve å smøre med fuktighetskrem og se om tilstanden bedrer seg. Hvis det ikke bedrer seg  er det lurt å oppsøke lege for å starte med riktig behandling og få en behandlingsplan.
Håper dette var til hjelp!