Utslett på penis

Spørsmål

Ikke hatt tilfredstillende hud på glans de siste par årene. Flere rødlige skinnende områder/flekker som ikke går vekk, dvs er på samme sted hele tiden, og som er tydeligst etter sex/masturbasjon. Er i et stabilt forhold med kun en (kvinnelig) partner siste 10 år. Klør ikke, heller ikke smertefullt utover at det er litt ømt/irritert til tider. Ser forholdsvis normal ut i full-erigrert tilstand, og gir egentlig ikke så mye plager, men har begynt å bekymre meg i det siste om det kan være noe mer alvorlig enn bare tørr/irritert hud. Har vært hos fastlege, mistenkt sopp, og fått Daktacort+150 mg engangsdose diflukan, men ingen tegn til bedring etter 10 dager bortsett fra dempet irritasjon (som jeg regner med er naturlig pga smøreeffekt). Har hatt soppinfeksjon tidligere, men da med merkbar svie/kløe, dette er ikke tilstede nå - så føler meg sikker på at sopp ikke er årsaken. Er litt bekymret siden merkene ikke går vekk. Bør jeg fortsette på Daktacort eller er dette feil diagnose siden det ikke er bedring etter såpass mange dager? Har nok vært litt ivrig med vask m/asan-såpe de siste årene (spes etter sex), og føler egentlig plagene har komt etter dette. Har ikke brukt det de siste månedene, vasker nå kun med lunket vann. Har lagt ved to bilder, ett i normal tilstand og ett etter lettere bruk.

Mann 35

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Den mest sannynlige årsaken er at det ikke er noe galt, og at du er "født" med tendensen til rødhet i området. Altså fysiologisk, med underliggende blodsirkulasjon. Før man konkluderer med det må man ta en sjekk hos en spesisialist, hudlege eller urolog. Ser fra bildene rødhet slik du beskriver. Det finnes tilstander som lichen sclerosus og planus som kan gi slik rødhet, men de pleier å gi større grad av ubehag med irritasjon, kløe og betennelser. En vil kunne ta en liten hudprøve fra huden for å utelukke disse. Det er en enkel og rask test. 


Hvis du ikke har merket bedring av kremene du har fått ville jeg ikke fortsatt. Daktacort inneholder en kortisonkomponent. To ting du kan prøve. Det ene er å sove med forhuden trukket tilbake. Det gjør overhuden sterkere, og noen ganger demper rødhet seg. Ikke alle klarer det. Hvis huden i området er tørt kan du bruke en fuktighetskrem slik som miniderm. 


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn