Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på magen etter sex

Spørsmål

Heisann, har fått noen røde flekker i nedre mage. I tillegg så jeg noen røde flekker på penis. Dette skjedde etter sex. Den andre så også noen liknende røde flekker på rumpa 6 timer senere. Noen av de røde flekkene på nedre mage har også fått hvite nupper. Hva kan dette være?

Mann 18
Svar

Hei og takk for brevet ditt med medsendt bilde. Desverre er bildets oppløselighet begrenset slik at det desverre ikke er mulig å stille noen sikker diagnose ut fra det. Her er det flere muligheter som vil variere relatert til en nøyaktig sykehistorie. Du skriver at utslettene kom etter sex med en annen person samt at lignende utslett baktil kom 6 timer senere. Med andre ord oppfatter du utslettene som en type reaksjon på kontakten du da hadde hatt. 


Utslettet i seg selv så langt det kan bedømmes ser ut som en ansamling små og litt større betennelsestilstander som synes lokalisert til hårfestene og som derved muligens kan antas å være talgkjertelbetinget, som en type små kviser. Det er fullt ut mulig, men denne typen utslett har ikke noe med sex å gjøre og bruker ikke å komme plutselig, men utvikler seg over tid. Den diagnosen synes mest sannsynlig bare bedømt ut fra det man kan få ut av bildet. 


Hvis man tenker på lignende tilstander som kan ha med hudkontakt å gjøre, dvs. betinget i seksualkontakten så er en type vorter som kalles mollusker ofte nærliggende, men de utvikler seg også over tid og ligner ikke helt. De er enkle å behandle og må ikke forveksles med kjønnsvorter eller condylomer, som er en annen type vorter betinget av HPV-viruset, utslettet ditt ligner ikke på disse. En annen type tilstand som er betnget i hudkontakt er skabb, men den tilstanden kommer også veldig gradvis og utvikler seg til et utslett ikke helt ulikt det du har, men blir ettersom tiden går mer og mer kløende, særlig om natten. Partneren vil da også som oftest ha et synlig utslett. Det er ofte nødvendig med en samtale med partneren hvis man tenker at utslettet kan ha noe med det siste samleiet å gjøre. 


Som det fremgår kan ingen sikker diagnose stilles slik at du ikke kommer utenom en tur til enten fastlegen eller en annen lege som du kjenner. Han eller hun vil troligvis finne ut hva dette dreier seg om og forskrive en riktig behandling. God bedring og lykke til ! Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-