Utslett på leggene

Spørsmål

Hei sender dette spørsmålet fra en venn som er på en båt. Har fått utslett på leggene opp til kneet og smerter i kneet. Utslettet er også smertefullt når du trykker på det samt det klør. Personen jobber som steward med vasking av lugarer og renhold kommer ofte i kontakt med såper og kjemikalier. Hadde for en uke siden utslett på armer også men dette på leggene er annerledes har brukt hydrokortison og en krem som heter daktakort på armene så forsvant utslettet fort. Lurer på hva dette kan være og om det er rett krem å bruke . Skipet er utstyrt med hospital og skipsmedesin iht offshore fartøy

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Som du sikkert skjønner er det ikke mulig å gi noe sikkert svar uten å ha sett ham. Liste over mulige årsaker til utslett på leggene finner du under: 


https://www.oslohudlegesenter.no/utslett-pa-leggene.html


Ved smertefulle knuter på leggene, samt vondt i kneleddet, vil første tilstand man tenker på være knuterosen. Du kan se bilder og lese mer på linken under: 


https://www.oslohudlegesenter.no/erytema-nodosum.html


For symptomene kan han bruke hydrokortison, gjerne en kompresjonsbandasje som legger litt trykk på bena og smertestillende. Jeg synes han bør ta i bruk sykehusets hospital, så kan de få en lege til å vurdere ham. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-