Utslett på legg og hånd

Spørsmål

Hei, Kjetil! For et par måneder siden dukket det opp noe på høyre legg og høyre håndbak. Dette klødde fryktelig. Jeg forsøkte et par dager med reseptfri kortison. Det så ut til å delvis ta knekken på det på håndbaken, men ingen utslag på leggen. Jeg har forsøkt å smøre og holde det fuktig, og jeg har forsøkt å tørke det ut. Ingen ting hjelper. Det ytterste laget blir nå helt tørt, og når jeg tar bort tørr og død hud så skal det ingen ting til for at det begynner å blø på enkelte steder. Har du noen anelse om hva dette kan være, og hva jeg kan gjøre for å bli kvitt dette? Bildet ble tatt i går. J

Mann 52

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Dette passer best med noe som heter nummulat eksem (ringeksem). Det er en vanlig type eksem hvor  det dannes kløende ringer, typisk på armer og ben. Kløen varer noen dager, før utslettet gradvis slipper og man får sprekker i huden. Nummulat eksem har tendens til å bli infisert, som kan være årsak til at det vedvarer. 


 https://www.dermnetnz.org/topics/discoid-eczema/ 


Så hva bør du gjøre?

Jeg synes legen din bør se deg. Det tas ofte en bakterie og sopprøve fra huden som rutine. Behandlingen er med sterkere kremer (på resept), noen ganger kombinert med en antibiotika kur. 


Håper svaret var til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn