Utslett på hender.

Spørsmål

Hei. Jeg har i over 1mnd hatt noe prikker / merker i håndflatene, fingre og nå føtter. Var hos fastlegen og tok noen blodprøver osv. Lurte på om det var noe virus. Har senere prøvd Betnovat krem på hendene, men lurer på om jeg tok for mye. Begynte å flasse en del, så sluttet med det. Har nylig vært hos hudlege, og tok prøve fra halsen og sopp prøver. Ingen ga utslag, men ser ut som Betnovat i chinoform hjelper på føttene. Dette er ikke særlig vondt, men skjønner ikke hvorfor det har skjedd. Kom plutselig kvelden 16 april. Var i Gøteborg helgen før, men gjorde ikke noe spess der. Føler meg ellers fin. Skal sikkert tilbake til hudlegen jeg var hos, men vil høre hva du tenker. Bilder med rødt 1 tall er fra 16 april. De med svart V er fra i dag. Føttene er sammenligning. Mindre rødt da jeg begynte med Betnovat. Tok ellers med flere bilder. Kommer ikke ut noe væske, men ser mange blanke / krystall aktige merker i hendene. Veldig små

Mann 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Vanligste årsak til plagene du har er en reaksjon på en infeksjon i kroppen. Dette kan ha vært en halsbetennelse eller virusinfeksjon som ikke ga annen større sykdom. Utslettet vil da typisk begynne med rødhet og prikker på hender og/eller føtter. Etterhvert løsner noe av huden og flasser av. En slik prosess kan ta inntil 3 måneder før huden blir helt som før. 


Jeg synes du kun skal bruke en god fuktighetskrem og avvente en periode til. Skulle det tilta ta kontakt med hudlegen for oppfølging. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-