Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på hender.

Spørsmål

Hei. Jeg har i over 1mnd hatt noe prikker / merker i håndflatene, fingre og nå føtter. Var hos fastlegen og tok noen blodprøver osv. Lurte på om det var noe virus. Har senere prøvd Betnovat krem på hendene, men lurer på om jeg tok for mye. Begynte å flasse en del, så sluttet med det. Har nylig vært hos hudlege, og tok prøve fra halsen og sopp prøver. Ingen ga utslag, men ser ut som Betnovat i chinoform hjelper på føttene. Dette er ikke særlig vondt, men skjønner ikke hvorfor det har skjedd. Kom plutselig kvelden 16 april. Var i Gøteborg helgen før, men gjorde ikke noe spess der. Føler meg ellers fin. Skal sikkert tilbake til hudlegen jeg var hos, men vil høre hva du tenker. Bilder med rødt 1 tall er fra 16 april. De med svart V er fra i dag. Føttene er sammenligning. Mindre rødt da jeg begynte med Betnovat. Tok ellers med flere bilder. Kommer ikke ut noe væske, men ser mange blanke / krystall aktige merker i hendene. Veldig små

Mann 21
Svar

Hei, 


Vanligste årsak til plagene du har er en reaksjon på en infeksjon i kroppen. Dette kan ha vært en halsbetennelse eller virusinfeksjon som ikke ga annen større sykdom. Utslettet vil da typisk begynne med rødhet og prikker på hender og/eller føtter. Etterhvert løsner noe av huden og flasser av. En slik prosess kan ta inntil 3 måneder før huden blir helt som før. 


Jeg synes du kun skal bruke en god fuktighetskrem og avvente en periode til. Skulle det tilta ta kontakt med hudlegen for oppfølging. 


Håper svaret var til hjelp!