Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett på forhuden, penile papler og kul i brystet

Spørsmål

Hei! Jeg har i flere måneder hatt en del sprekker på framsiden av penishodet, som blir mer synlig når jeg får ereksjon. Jeg har ingen plager med dette, annet enn at det er et kosmetisk problem – og ser lite pent ut. For litt siden var jeg til legen og nevnte så smått dette med sprekker på penishodet. Legen konkluderte raskt med at det var helt vanlig og ingen ting å bry seg om, men ettersom det ikke ser veldig pent ut og plager meg av den grunn, så ønsker jeg selvsagt å få gjort noe med dette. Etter en del søking på nettet og lite hjelp hos legen, så bestemte jeg meg å prøve en krem som heter Lacobase Repair, som jeg påførte hver kveld i 2 uker. Jeg merket svært lite til forbedring, men det skal riktignok sies at jeg til tross for å bruke denne kremen, så onanerte jeg likevel ca. hver 4 dag. Jeg har også oppdaget at jeg har Penile Papler, nøyaktig slik som er vist på bildet som er vedlagt. Finnes det noen gode behandlingsmetoder for å fjerne disse? Er det eventuelt bare laserbehandling som er et godt alternativ? I rundt 2 uker har jeg følt et lite ubehag i venstre bryst. Selve vondhetsfølelsen sitter like under brystvorten, og merkes først når jeg trykker eller kniper på brystvorten. Det føles veldig ømt, og merker at det gjør vondt bare jeg ligger meg på magen i sengen. Det som skremmer meg, er at til venstre for brystvorten, så kjenner jeg en liten kul (kan minnes mer om en liten «knapp»). Det er rundt denne kulen smerter ligger - som jeg kjenner spesielt godt når jeg presser eller trykker på den. Ettersom jeg aldri har kjent særlig godt på brystvortene mine før nå, så kan jeg ikke svare på hvor lenge jeg har hatt den lille kulen, og om det eventuelt er tilfeldig at smerten sitter akkurat der. Likevel tror jeg at sjansene for det er minimal, og at smerten har en forbindelse med kulen å gjøre, nettopp fordi det gjør vondt like rundt og på kulen. Bildet som er vedlagt, er hentet fra internett. Mvh Gutt

Mann 19
Svar

Hei,


Du har tre ting du lurer på: Utslett på forhuden, penile papler og kul i brystet.


Du har i mange måneder hatt forandringer på forhuden som du beskriver er sprekker. Du opplever det som et kosmetisk problem. Det virker som at plagene dine er lite uttalte. Opplever du at det er noe utslett der? Er det noe rødhet eller væsking? Smører du mye annet enn fuktighetskremen på forhuden som kan irritere? I så fall bør du ikke smøre mer med det. Det er viktig å behandle huden din skånsomt: Vaske med lunkent vann og dusjolje, klapptørk forsiktig tørr og smør inn med fuktighetskrem. 


Det kan være mange årsaker til sprekker i forhuden: Langvarig mekaniske (du nevner onanering hver fjerde dag, det er sannsynligvis ikke årsaken til dine plager) eller kjemisk irritasjon , infeksjon med feks bakterie eller sopp (Har har du seksual partner som har plager?), spesielle forhold som trang forhud, eller en hudsykdom som f eks psoriasis, kontakteksem, atopisk eksem, seboreisk eksem eller lichen. 


Hvis det er rødhet og væsking, kan det være en soppinfeksjon. Det kan behandles med klotrimazol krem som du kan kjøpe reseptfritt på apoteket. Du kan også forsøke en kort periode med salve som inneholder iktammol. Iktammol kan du kan kjøpe reseptfritt på apoteket. Hvis sprekkdannelsen ikke bedrer seg er det lurt å oppsøke lege påny for å få en undersøkelse, diagnose og starte med behandling.


Penile papler (spicula glandis) er normalt å ha. Det er ufarlige, ikke smittsomme forandringer som ikke trenger behandling.  Siden du vurderer å søke behandling for dette, forstår jeg at det er slik at forandringene du har påvirker livskvaliteten din. Hos pasienter som er svært plaget vil man hos noen få forsøke behandling. Dette er å anse som kosmetisk behandling og man må oppsøke en helprivat hudlege for en vurdering. Det er flere forskjellige måter det kan behandles på, laser er et alternativ. Andre alternativer kan være elektro- eller kryokirurgi. Det men du må være klar over er at enhver behandling kan ha en bivirkning. Mulig resultat av behandlingen vil vurderes opp med hvor plaget du er. Hvis du ønsker å gå videre med dette, bør du kontakte en helprivat hudlege for undersøkelse og vurdering mht. eventuell behandling. 


Det kan være flere årsaker til den lille kulen i brystet ditt. Du beskriver kulen som liten, du har hatt den i kort tid og du er ung. Jeg vil derfor tenke at du kan gjøre følgende: La kulen være i fred, slik at den ikke irriteres, om to til tre uker kan du kjenne etter om kulen fortsatt er der. Hvis kulen fortsatt er der, er det lurt å få den undersøkt hos legen din. 


Håper dette var til hjelp for deg!