Utslett på finger

Spørsmål

Hei! I desember 2018 fikk jeg skabb og flatlus samtidig. Jeg fulgte vanlig prosedyre med en runde nix, og så forsvant flatlusen. Jeg visste ikke da at jeg også hadde skabb. Lang historie kort: jeg tok vel rundt 4 nix-kurer før hudlege skrev ut stromectol-tabletter. Jeg tok 5 stykker i første omgang, og så 5 igjen etter 7 dager som hudlegen sa. Dette fungerte heller ikke, så da tok jeg ut en runde til med piller da hudlegen skrev ut så jeg kunne gjenta uttaket en gang. Andre gangen tok jeg både pillene + smørte meg inn med nix. Jeg har nå vært symptomfri lenge, jeg har ikke klødd, og jeg klør fortsatt ikke. Det jeg lurer på nå er at jeg plutselig har fått litt utslett på tommelen, noe jeg ikke har hatt siden skabben. Jeg synes heller ikke utslettet ligner det utslettet jeg hadde da jeg hadde skabb, men jeg er jo litt i tvil. Som sagt så merker jeg ingenting til noe kløe, det er kun dette utslettet som nylig har oppstått. Jeg har ikke hatt samleie med noen siden desember. Etter den siste runden med nix og piller begynte pollen-sesongen, og jeg startet på den årlige allergi-medisineringen. Tror du det kan være skabb, men at allergimedisinene har «gjemt symptomer»? Jeg er rett og slett drit lei nå, har vært innom hudlege x antall ganger, og jeg synes det er litt flaut å dra tilbake nå. Hva tror du, kan det være skabb selvom jeg ikke klør i det hele tatt, og at det eventuelt er allergimedisin som gjemmer symptomene?

Mann 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Det er veldig lite sannsynlig dette er skabb. Skabb er nesten alltid sterkt kløende, spesielt hos de som har hatt det tidligere. 


2. Allergimedisiner vil ikke maskere kløen ved skabb, kun dempe det litt. 


3. Mest sannsynlig er dette en harmløs irritasjon i huden, og bildet ser helt uspesifikt ut. 


Så hva bør du gjøre?

Jeg ville ikke bekymret meg for dette. Kun hvis du får mer utslett og kløe bør du ta kontakt med lege. Noe jeg ikke forventer skjer. 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn