Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett og smerter. Helvetesild?

Spørsmål

Hei. Jeg har fått et utslett(se vedlegg) nederst på ryggen rett ovenfor rumpen på høyre side(eneste plassen jeg har utslett). Usikker på hva det kommer av, mulig insektstikk eller kanskje varmeutslett. Vanligvis ikke noe jeg bryr meg om, men på hele høyre låret mitt føles det ut som jeg er solbrent/øm(beste sammenligningen jeg kommer på) noe jeg ikke er. Det er ikke rødt eller noe, men smertefullt når jeg sitter meg ned, ligger på siden, bytter klær ned under. Samtidig er jeg veldig øm i høyre lysk nedover mot pungen, men ikke på venstre siden. Kjenner at lymfeknutene i lysken har hovnet opp, litt på venstre siden, men mest på høyre siden der kan jeg se at det buler ut, og er veldig øm og ta på. Også litt øm nederst på magen på høgre side. Synes ikke utslettet klør av seg selv, men visst jeg tar hånden rundt det så klør det veldig. Jeg tror ikke jeg har hatt noe form for feber, har våknet med noe hodepine, men det gjør jeg noen ganger uansett så usikker på om det er relatert, har heller ikke hatt noe sykdomsfølelse. Kjenner smerte i låret når eg nyser, eller trekker godt inn. Kan også nevne at hygienen den uken ikke var den beste da dusjen var ødelagt, i tilegg var været varmt så mye svette og en del hagearbeid.

Mann 27
Svar

Hei,

Plagene du beskriver og bildene av utslettet som du har lagt ved kan passe med helvetesild. Det passer med ensidighet av utslett (på høyre side av rumpen din) og smerter nedover låret samt hoven lymfeknute. Du vil etterhvert få utslett nedoverlåret ditt. Hvis du synes diagnosen passer med dine plager er det lurt å kontakte fastlegen din for å starte med medisiner.

Et annet alternati, som er mindre sannsynlig, kan være herpes utslett. Se denne lenken. Smertene du opplever nedover det høyre låret ditt passer ikke med denne diagnosen.

Håper dette var til hjelp for deg! Ønsker deg god bedring!