Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett og plager fortil på penis

Spørsmål

Sår hud under forhuden. Forhuden har grodd seg fast i kanten - flensen og penishodet mister skinnetpå over kanten. Smører inn med vasselin så det ikke er så sårt. Vært slik i mange år i 10-15 år. Kan det ha noe med hjertetabletter å gjøre. Var ikke slik før jeg fikk infarkt.

Mann 65
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Her er det flere muligheter, men det er vanskelig å si noe sikkert om hva dette kan være ut fra det du skriver. Sårhet på og ved glans penis kan være en tilstand som med en fellesbetegnelse går under navnet balanitt og av dem er det en hel rekke. Det første man vil tenke på når du skriver at forhuden din på en måte har grodd fast i penishodet og at det har vart nokså lenge er hvorvidt dette kan representere en tilstand som kalles lichen sclerosus et atroficus, den kan opptre slik. Det er god behandling for sykdommen som består i at du av en spesialist i hudsykdommer får forskrevet en salve eller en krem som inneholder cortisom og som skal brukes på den måten spesialisten har bestemt og som da vil stå skrevet på tuben. Andre tilstander kan også tenkes, spesielt hvis dette du beskriver arter seg som et kronisk sår, det må absolutt undersøkes så snart som mulig.  


Også andre hudsykdommer kan komme på tale, men det har ikke så stor hensikt at disse nevnes ved navn i dette brevet all den stund det er helt nødvendig at du søker lege for dette, gjerne fastlegen din eller annen lege i primærhelsetjenesten. Men ofte er det nødvendig å bli undersøkt av en spesialist i hudsykdommer siden dette har vart så lenge og at du har plager slik du beskriver. Primærlegen vil da være behjelpelig med å kanalisere deg til den riktige spesialisten. 


Du spør om dette kan ha noe med hjertetablettene dine å gjøre. Trolig ikke, men en sjelden gang kan faste medisiner forårsake nettopp en slik tilstand på penishodet som ovenfor nevnt, en medikamentbetinget balanitt. Men da er det på den annen side ikke vanlig at forhuden fester seg ved penishodet slik du beskriver. Det viktigste er altså at du kommer i kontakt med helsevesenet slik at plagene dina kan bli behandlet. God bedring og lykke til !

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-