Utslett og BH

Spørsmål

Hei, Jeg sliter tidvis med utslett fra BH. Utslettet dukker som regel opp ved siden av brystene (over latissimus-musklene?), og på undersiden av brystene. Jeg må kanskje bytte BH. Det jeg skal frem til er at jeg har en bitteliten føflekk på undersiden av hvert bryst. Pga. utslettet har jeg nå også klart å klø opp den ene føflekken. Den blør ikke, men er rød og veldig sår, og ser nesten litt ut som resten av utslettet. Er dette noe man bør være litt obs på? Eller vil det som regel fikse seg av seg selv? Det er så mye hysteri rundt føflekker og kreft, så jeg spør heller én gang for mye enn én gang for lite. Nå er det jo riktignok ikke føflekken som i seg selv er problemet, men dette utslettet som klør. Så har jeg klart å komme borti føflekken også.

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Utslett i BH parti har som regel en av to mulige årsaker. Den ene er allergi mot innholdsstoffer, være seg tekstiler eller nikkel som noen ganger brukes i spenner. Den andre muligheten er fuktighet i området, som kan gi irritasjon og et kløende varmeutslett. 


2. Hvis problemet er langvarig er det naturlig å ta en allergitest (lappetest). Dettes gjøres hos hudleger. Hvis det kun er noen få BH'er du reagerer på kan du teste det hjemme. Hvis man får utslett 1-2 dager etter bruk gjentatte ganger, bekrefter det en allergi mot et av innholdsstoffene. 


3. En føflekk vil ikke gi noe utslett i området. Det er veldig vanlig med føflekker ved brystene. Hvis de endrer seg eller får sår, bør du sjekkes som føflekker ellers på huden. Men noen årsak tror jeg ikke det er. 


Så hva bør du gjøre?

Du kan gjerne bruke hydrokortison på utslettet som fås reseptfritt. Hvis det er tilstrekkelig kan man bruke det periodevis. Test BH du bruker, og se om det er noen du reagerer på. Hvis føflekken blir som før etter såret er grodd skal du bare følge med den. Hvis den endrer seg over tid bør en lege sjekke den. For allergitesting vil du måtte henvises eller oppsøke en hudlege. En vil da også kunne vurdere sterkere reseptbelagte kremer mot eksem som kan brukes. 


Håper svaret var litt generell informasjon til hjelp! 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn