Utslett mellom lårene

Spørsmål

Jeg har utslett rundt lysken som består i røde utslett og kraftig kløe. Jeg opplever det blir svett og klamt der da mine lår er kraftige. Jeg vasker meg der rimlig ofte og smører på sinksalve og natusan salve når det er på sitt verste. Jeg har fått råd om å "lufte" godt men føler at jeg ikke kan bruke masse tid på det. Jeg har hatt dette med jevne mellorom i 2 år. Jeg er 185 høy og veier 110 kg.

Mann, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dessverre må du bruke masse tid på dette, fordi dette er et problem som vil vedvare så lenge huden på innsiden av lårene dine får lufting og en sjanse til å holde seg tørr og normal.

På den annen side bør du ikke vaske så ofte at du tørrer ut huden, og det er viktig at du bruker en parfymefri, mild såpe.

Det er en viss mulighet for at du kan ha fått en soppinfeksjon i dette området, og da kan du bruke reseptfri Canesten salve for å bli kvitt infeksjonen, men husk at det tar tid å kurere en slik soppinfeksjon, igjen må du bruke tid og tålmodighet på å bli kvitt problemet. Bruk ikke tettsittende stoff, og unngå kunstfiber, bruk bomull og andre tekstiler som puster.

Hvis problemet har vart i to år bør du vise plagene til en lege hvis du ikke allerede har gjort det.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-