Utslett i underlivet

Spørsmål

Hei. Jeg har over to til tre måneder hatt plager med sårhet og stikking samt varmefølelse i huden. Dette er i lysken, samt i området mellom endetarmsåpningen og testiklene - og også noe på selve testiklene. Oppdaget her om dagen at huden på testiklene var litt rød og virket tørr og lite elastisk - huden flasset også litt. For øvrig ikke noe spesielt å se i området. Bestemte meg da for å gå til fastlegen og der fikk jeg Locoid lipid 0,1 % krem til å smøre på området morgen og kveld i 7 til 10 dager. Legen mente at dette mest sannsynlig var en slags mild og tørr eksem - ingen væsking i området. Har nå brukt kremen i tre dager, men opplever til min store forbauselse at det virker å bare bli mer sårt. Kan ikke se økt rødhet eller andre forandringer, men det stikker og svir mer enn tidligere, og da særlig i lysken. Dette var plagsomt nok fra før, er sårt å bevege seg, vanskelig å få sove skikkelig etc. Hva bør jeg gjøre med dette - må jeg avbryte behandlingen? Hva bør i så tilfelle forsøkes i stedet? Kan nevne at jeg tidligere hadde lignende plager i endetarmsåpningen. Dette ble forsøkt behandlet med Daktacort, men her også ble det mer sårt og måtte avbryte behandlingen etter 10 dager cirka. Håper du har noen gode råd å gi.

Mann 46
Svar

Hei,


Når plagene ikke er bedre, men verre etter tre dager med kortisonkrem (Locoid lipid), bør du slutte med kremen. Det kan være flere forklaringer til dine hudplager. Siden du opplever forverring er det lurt å undersøke om det kan være en infeksjon i hudområdet. Plagene du beskriver kan passe med skrittsopp. Se denne lenken: https://nhi.no/sykdommer/hud/skjellende-utslett-ekskl-eksem-og-psoriasis/skrittsopp/.

Det er lurt å kontakte legen din påny for ny undersøkelse. Det kan være aktuelt å ta prøver for å undersøke om det kan være en sopp eller en bakterieinfeksjon i det plagede hudormådet. Se prøvetaking for sopp (tinea): https://nhi.no/sykdommer/hud/skjellende-utslett-ekskl-eksem-og-psoriasis/ringorm/?page=6 . Prøvetaking til bakteriepåvisning tas med bomullspinne og sendes laboratorium.


Frem til timen din kan plagene dine kanskje lindres noe ved å smøre morgen og kveld med en krem som inneholder iktammol. Denne kremen kan du kjøpe reseptfritt på apoteket.  


Håper dette er til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-