Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett i underlivet, kan det være psoriasis?

Spørsmål

Hei, Dette er veldig pinlig for meg å vise og skrive, men jeg vil ha hjelp med problemet mitt. Så jeg har vært lenge rød i underlivet. Det jeg mener med det er at jeg er rød i fra skrittet og helt opp til rumpesprekken. Hele det røde området er veldig symmetrisk at det er helt likt på begge sider. Skjønner ikke hvorfor jeg har fått det... Er utrolig pinlig og er ikke komfortabel å vise meg i verken undertøy eller bikini... Håper du kan hjelpe meg og at med god behandling så forsvinner det og jeg kan føle meg komfortabel.

Kvinne 20
Svar

Hei,

Du har hatt et utslett til underlivet i lenger tid, du har forsøkt forskjellige kremer med kortison og antiseptisk virkning (Betnovat med chinoform) og en barrierekrem. Du har lagt ved et bilde som viser et utslett som er utbredt til hele underlivet ditt. Det er dypt rødt/lilla i fargen, ser ikke veldig fortykket ut, og velavgrenset mot frisk hud. Det er svært uttalt. Jeg forstår at dette plager deg. Det gir deg sannsynligvis flere plager enn det at det synes. Sannsynligvis er du plaget av kløe, svie og/eller smerter. Slik utslettet ser ut på bildene tenker jeg utslettet kan skyldes en hudsykdom, for eksempel psoriasis. Når psoriasis oppstår i hudfolder kalles det invers psoriasis. 

Utslettet ditt er såpass uttalt at du må søke hjelp av legen din og sannsynligvis av en hudlege for å få riktig diagnose (må ha litt mer sykehistorie og undersøkelse for å kunne stille riktig diagnose) og gi deg riktige behandlingsråd. Jeg forstår at du synes dette er en veldig pinlig problemstilling å ta videre, kanskje det kan hjelpe deg å tenke på at legen din er vant med å se på plager lokalisert til alle kroppsdeler. 

Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med en behandling som kan gjøre at utslettet forsvinner helt. Jeg har et innspill til behandling som du kan forsøke frem til du får time hos lege eller hudlege som kanskje kan lindre noe på plagene dine: Å smøre utslettsområdet med salve som inneholder ichtammol. Denne salven kan du kjøpe reseptfritt på apoteket.

Ønsker deg masse god bedring og håper dette var til noe hjelp for deg.