Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett i armhulen

Spørsmål

Hei! Jeg har fått dette utslettet under armen, og det har vart en stund. Rundt 2 uker. Jeg har også problemer med å få tørre/røde flekker rundt munnområdet. Og flass og skikkelig kløe i hodebunnen. Hodet var ille i sommer, med tanke på kløe og sår fra kløing. Kommer til tider nå også. Hva skal jeg gjøre og vet du hva dette er? Fastlegen min har dårlige svar og gir lite informasjon. Så har kommet hit for hjelp! På forhånd takk.

Kvinne 24
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Deler noen tanker om mulige årsaker, og hva du bør gjøre under. Du kan også se bilder og lese om de vanligste årsakene itl utslett i armhulen på linken under: 


https://www.oslohudlegesenter.no/utslett-i-armhulen.html


1. I første omgang må du få avklart årsaken. Det er noen muligheter hva det kan være, og en må utelukke en hudinfeksjon. En soppinfeksjon er en vanlig årsak til utslett i hudfolder, munnområdet, og noen ganger hodebunn. Her kan din lege, eller en hudlege der du bor, ta et lite avskrap fra huden. Det undersøkes på timen i mikroskop, eller sendes laboratoriet. For utslettet i armhulen vil man også måtte vurdere erythrasma som er en bakterieinfeksjon, som gir et rødt noe kløende utslett. Det påvises ved at vi lyser med en woods lampe (UV lys) på huden. Soppinfeksjon behandles med soppdrepende oppløsninger eller tabletter. Bakterieinfeksjon behandes forskjellig med antibiotika tabletter. Begge behandlingene fungerer godt, men det er viktig å velge riktig. 


2. Hvis man ikke klarer på påvise noen infeksjon vil man vurdere om det kan være en hudsykdom som årsak. De vil stort sett ha vart i lengre tid, og ikke kun et par uker. Vanligst er psoriasis som kan ramme både hodebunn og armhule. 


Så hva bør du gjøre? 

Jeg synes du bør henvises til en hudlege der du bor. Alternativt at du oppsøker en privat. Da er jeg overbevist du vil få god hjelp med å få en forklaring, og behandle problemet. Håper svaret var litt bakgrunnsinformasjon til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-