Utslett i armhule og rødhet kinn

Spørsmål

Hei! Jeg har to spørsmål som er forskjellige fra hverandre. Det ene gjelder et slags utslett, og det andre er et generelt spørsmål. 1: Jeg oppdaget nylig at jeg har fått to røde merker i armhulen til venstre arm. La helt tilfeldig merke til det, da jeg skifte t-skjorte, tror jeg. Legger ikke stort merke til det, men kjenner det litt, dersom jeg rører. Hva tror du dette kan være? Har visst hatt noe slags fotstopp tidligere. Kan det være noe lignende? 2: Annet enn utslett blir jeg ofte rød i ansiktet ( spesielt kinnene og ører ). I hvert fall når jeg kommer hjem etter å ha være ute en stund. Nesten som noe temperatur problem. Har spurt en gang tidligere her, og var visst ikke rosacea. Kan man uansett være egnet til evt laserbehandling? Kan det hemme f.eks skjeggvekst på kinnet, eller går det direkte mot blodkar, og så vil det gradvis bli bedre? Kan godt bli rød i ansiktet, men veldig kjedelig å komme på besøk, for så å bli knallrød i ansiktet og ørene, bare etter en spasertur. Litt slitsomt. Vurderer sterk 1-2 runder med laser. Ser at dere har det på Oslo hudlegesenter. Legger ved bildet vedrørende spørsmål 1 og 2.

Mann 22

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Dette er trolig en av 2 mulige ting. En soppinfeksjon er veldig vanlig i armhulen. Du kan forsøke canesten som er reseptfritt. En annen mulighet er en bakterieinfeksjon (erythrasma). Her vil ikke soppkrem virke. For å skille de ad må man lyse med en UV lampe. 


 https://www.oslohudlegesenter.no/utslett-i-armhulen.html 


2. Fra bilde kan kinnene minne om en tilstand vi kaller keratosis rubra pilaris facei. Det er veldig vanlig og helt ufarlig. Her blir huden rødlig, og mange har tendens til å rødme. Laser ved denne tilstanden kan forsøkes, men effekten er veldig variabel. Så er en behandling hvor vi ikke kan love noe. Ofte tar vi en behandling først. Hvis det gir en forbedring kan man ta flere. Laser vil kunne hemme skjeggveksten fremover, så det må man også være klar over. Av kremer vil ofte mirvaso prøves (på resept). Det er en krem som demper rødhet i en periode på opp til 12 timer. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-