Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett i ansiktet

Spørsmål

Hei. Har hatt problemer med huden min siden starten av januar og føler at det gradvis har blitt verre og verre. Trodde i begynnelsen at det bare var kviser, men etter hvert mistenker jeg at det heller kan være en form for utslett. Det begynte med mange små (velger å kalle det kviser) samlet under øyet. Videre ble det en ny samling under nesen og nå er det ved haken. Har bilder fra i dag hvor det er spesielt ille. Føler akkurat nå at det har strukket seg på hele den nederste delen av ansiktet mitt. Fikk en ukes antibiotika kur for dette tidligere, som ikke hjalp noe særlig. Har dessuten prøvd å gå uten sminke, men føler ikke at det har hjulpet og er dessuten ganske ukomfortabelt ettersom det synes sånn når det er midt i ansiktet. Håper virkelig at det er muligheter for å få hjelp her.

Kvinne 23
Svar

Hei, 


Det du beskriver passer best med periorificial dermatitt. Det er en betennelsestilstand som gir et kviseliknende utslett på øyelokk, rundt nese og rundt munn. Det er et vanlig hudproblem. 


Så hva bør du gjøre?

Mest effektive behandling er med tetracyclin tabletter. Dette er på resept fra lege. Tilråder du oppsøker en lege eller hudelege der du bor, så får du orden på dette.