Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett i ansiktet og til en fot, kan det være rosacea og fotsopp?

Spørsmål

Hei Jeg har fått utslett i ansiktet og på det ene benet, lurer veldig på hva dette er. Ansikt litt kløe og det er sårt, og det blir litt som en kvise med litt verk i men forsvinner ikke når det er borte. Benet klør ikke men det svir, og huden løsner og detter av. Hva kan dette være sender med noen bilder.

Kvinne 54
Svar

Hei,


Du har utslett til ansiktet ditt og til den venstre foten din. Du har lagt ved noen bilder. 

Utslettet til ansiktet ditt gir deg kløe og er sårt. Utslettet er lokalisert til kinn  like ved nesen og hudområdet under nesen. Utslettet er rødt med enkelte kviselignende elementer. Utslettet til den venstre foten din gir deg svie og huden flasser. Bildet viser at utslettet er lokalisert til området mellom tærne dine, yttersiden av fotbladet. Det er områder med avskjelling (huden løsner), noe rødhet. Huden ser tørr ut.


Det er en del spørsmål jeg ville stilt deg, og prøver jeg ville tatt fra utslettet på foten din, før diagnose. Men jeg har en ide om hva årsalen kan være:


Jeg tror utslettet til ansiktet ditt kan være en hudsykdom som heter rosacea. Rosacea er en veldig vanlig  hudsykdom. Rosacea trigges av en del ytre og indre faktorer slik som sol, temperatur,  fysisk aktivitet, varme drikker som kaffe og te, alkohol, sitrusfrukter, sterk krydder,  sterke muggoster og stress. Sol er en spesielt kjent trigger. Dette er det jeg synes det ser mest ut som, men det er andre hudsykdommer som kan ligne rosacea, slik som perioral dermatitt. Rosacea kan behandles med kremer som legen din kan skrive ut. Hvis du er plaget er det lurt å kontakte legen din. 


Utslettet til foten din tror jeg kan være fotsopp. Det forekommer hyppig og rammer vanligvis kun en fot. Fotsopp behandles med for eksempel terbinafin. Terbinafin til lokalbruk kan kjøpes reseptfritt på apoteket.Hvis du ikke opplever en bedring etter noen få dager er det lurt å kontakte legen din for en undersøkelse. 


Håper dette var til hjelp for deg, ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-