Utslett hos spedbarn

Spørsmål

Hei! Sønnen min på 4.5 måned har de siste to nettene fått et slags utslett på armene og delvis i ansiktet. Det kan virke som det kun fremkommer på områder som ikke er dekket av klær eller dyne. Kommer kun på natten. Når jeg stryker hånden min over det kan jeg tydelig kjenne kulene. De er i ulik størrelse og kan delvis henge sammen. Røde. Hva kan dette komme av? Han fullammes, og er en fornøyd og solid gutt på godt over 9kg om det har noen betydning.

Kvinne 29
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Den klart vanligste årsaken til et småprikkete utslett i kinn og kropp i denne aldern er en ufarlig virusinfeksjon (Gianotti Crosti). Det vil ofte vare noen uker, for så å gå over helt. Her får man små røde prikker i huden. Nest vanligste årsak er elveblest. Det ser ut som vabler / brennesle merker som flytter på seg. Her gis et antihistamin. 


Jeg får jo ikke sett ham, så vanskelig å gi klart svar. Viktigst i denne aldersgruppen er allmenntilstanden. Så lenge han er i god form ville jeg avventet. Eventuelt kan du bruke hydrokortison en ukes tid uten fare. Skulle utslettet tilta, eller han få feber, er det naturlig fastlegen tar en titt på det. 


Håper svaret var til hjelp! 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-