Utslett hos 8-åring

Spørsmål

Min sønn (8)har de siste 2 mnd hatt et utslett på overkroppen.(hofte,delvis mage,og underside av arm mot armhulen)
Utslettet begynte med 1-2 prikker/blemmer, hvilket vi trodde var begynnende føflekker før det spredde seg. Prikkene/blemmene er blanke og klør ikke, og heller ikke væske/pussfylte.
Hver prikk er avgrenset, blank og står noe ut slik at de er godt synlige.
Han har også stadig klaget over lett hodepine i det siste.
Ingen kjente allergier.
Væter sengen en gang i blant(hormonforstyrrelse),men har blitt mye bedre de siste 2 årene,men er pga.dette flink med egen hygiene.
Jeg og min mann har ingen symptomer.

Kvinne, 26 år

Svar

Hei !

Det er tilnærmet umulig i de fleste tilfeller å stille en diagnose på et utslett pr internett, uten å se utslettet med egne øyne.

Du gir en god beskrivelse, og ut fra denne kan jeg ihvertfall fortelle at det ikke er et utslett som ved hjernehinnebetennelse, for dette står ikke ut fra overflaten. Men det har dere vel ikke tenkt heller, tatt i betraktning at det har vart i 2 mnd.

At han har hodepine, behøver ikke å ha noe som helst med utslette å gjøre, for hodepine kan man få av et nærmest ubegrenset antall andre årsaker.
Så dette gir oss ingen holdepunkt for hva det kan være.

Dette at han er sengevæter, kan jeg heller ikke sette i sammenheng med noen som helst hudsykdom.

Jeg ville gjerne ha likt å vite om det klødde eller ikke, om prikkene er røde i tillegg til at de er blanke, om de forsvinner etterhvert og nye oppstår eller om de blir værende der hele tiden, mens nye kommer til.

Dessverre må min konklusjon være at det er helt umulig for meg å si noe om hva dette kan være, dels fordi jeg burde ha sett utslettet med egne øyne og dels fordi det er litt lite informasjon i ditt spørsmål til at jeg kan komme til noen konklusjon.

Jeg kan imidlertid helt klart gi deg et godt råd:
Når han har hatt et utslett over så stor del av kroppen over såpass lang tid som 2 mnd, er det tid for å la en lege se på utslettet.
Det kan f.eks. være et eksem av en eller annen type, som det kan være god hjelp å få for.

Så bestill en time hos deres fastlege, og få klarhet i hva dette er for noe.
Der finnes ingen grunn til IKKE å gjøre dette ! :)

Beste hilsener og lykke til !