Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utslett hender

Spørsmål

Hei...jeg våknet med en brennende følelse på oversiden av hendene. mine for tre/fire dager siden. I dag brenne det fortsatt men fargen har blitt mørkererød. Jeg har brukt kortison krem og allergi tabletter. Jeg har badet 2 ganger i et basseng. Jeg spiser ikke gluten. Hva kan dette være og hvordan skal det behandles?

Kvinne 61
Svar

Jeg forstår at du er bekymret. Jeg vil forsøke å gi råd med informasjonen jeg har fått fra deg:


Utslettet ditt er lokalisert til flere områder på håndryggene dine. Det er røde områder som ser muligens litt fortykket ut.  Venstre hånd er mer angrepet enn høyre hånd. Du skriver at det er brennende følelse, er du plaget med kløe? Du skriver at du har mat og pollenallergi, men ikke utslett. Kan det være at du har hatt hudsykdom tidligere (siden du er utstyrt med kortisonkrem)? Huden din ser tørr ut. Tørr hud kan senke terskelen for utslett.

Jeg lurer på om det kan være ytre forhold som er årsaken til plagene dine og at utslettet kan være et kontakteksem. Har du vært i kontakt med noen planter som kan ha gitt deg en reaksjon i huden? Andre ting du har vært i kontakt med? Se denne lenken: https://nhi.no/sykdommer/allergi/hudallergi/kontakteksem/.


Hvilken styrke var det på kortisonkremen du brukte? Hvis det er en mild kortisonkrem tenker jeg du fortsette å bruke denne i 1 ukes tid, en gang daglig. Det er viktig å smøre med fuktighetskrem flere ganger daglig. 


Hvis ikke utslettet er i bedring etter en ukes tid, er det lurt å kontakte legen din.  Hvis det blir verre, er det lurt å kontakte legen din før det er gått en uke. 


Håper dette var til noe hjelp for deg!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-