Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Utlsett ved masturbasjon men ikke ved samleie - balanitt

Spørsmål

Hei! Lurer på hva dette er på bildet. Sår penis etter masturbasjon. Har prøvd dactakort en periode på kanskje 2-3 uker, men dukker allikevel opp ved hard masturbasjon på meg selv. Har ellers ikke noen plager med det, og det forsvinner ved normaltilstand, ikke problemer ved samleie etc.

Mann 29
Svar

Hei,

Bildet viser utslett som  ser ut til å dekke hele penishodet og øvre del av forhuden. Utslettet er tydelig avgrenset mot frisk hud. Utslettet er ganske uttalt med rødhet og flassing.  Plagene du har kalles balanitt.  Det er mange årsaker til balanitt. Årsakene kan være: 1. Infeksjon med mikrober som bakterier, sopp eller virus.  2. Andre årsaker enn infeksjon blant annet; hudsykdom, fysiske forhold med feks trang forhud, ytre faktorer som  for eksempel lokale skader, irritasjon eller allergisk utløste forandringer. Du opplever plagene kun ved masturbasjon og ikke ved samleie. Det er da forhold rundt selve masturbasjonen som må trigge plagene dine. Det kan være irritasjonen ved hard manipulering evt om du bruker andre gjenstander eller produkter under masturabsjonen som du kanskje kan reagere på. Hvis du benytter andre gjenstander eller produkter under masturbasjon kan det hende at du kan ha en allergi for noen av disse produktene. Det kalles kontaktallergi. Det kan være nyttig å undersøke for dette. Det du kan gjøre er å forsøke å endre evt gjenstander eller produkter du bruker og se om det fører til at plagene opphører. Hvis det ikke er andre gjenstander eller produkter involvert  forårsakes plagene dine sannsynligvis av irritasjon som oppstår ved hard manipiulering.  Smøring med fuktighetskrem eller hudolje er noe som kan gjøre at det ikke oppstår så mye irritasjon og småskader.  Håper dette var til noe hjelp for deg! 



Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-