Utbrudd perioral dermatitt

Spørsmål

Hei! Jeg ble for en stund tilbake diagnostisert med perioral dermatitt. Har vært gjennom Rozex, Elidel, Finacea, 2 tetracyclin-kurer, samt 1 doxcyclin-kur. Da ingenting hjalp, begynte jeg i samråd med hudlegen min på isotretinoin, som jeg forøvrig har hatt flere kurer av tidligere. Tar 20 mg./dag, men trappet opp til 40 mg./dag for ca litt over to uker siden for å bli fortere ferdig. Jeg har hele perioden vært så og si fri for paplene, med bare noen innimellom. Jeg har nå ett brett igjen med tabletter, og har fått det som i mitt tilfelle er et stort utbrudd. Det kom forrige mandag, hvor jeg våknet opp til noe jeg gjenkjente som utslettet, og det har bare blitt verre og verre siden da. Er dette vanlig så langt ute i en slik kur? Må jeg forvente slike utbrudd etter endt kur også?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. De fleste vil bli helt fin mot slutten av en isotretinoin kur, så det er ikke vanlig med et slikt utbrudd. Det er dog noe vi ser relativt ofte. Stort sett er det et midlertidig problem, som ikke betyr at du vil mislykkes med behandlingen. Med status i dag ville jeg vurdert å utvide kuren en periode til, kanskje bare med en kapsel daglig. En vil ofte gi en krem i tillegg slik som soolantra for å roe ned den irriterte huden. Det er dumt å slutte behandlingen med isotretinoin under et utbrudd. Hvis man følger planen over vil jeg ikke forvente at du får hyppige utbrudd etter endt kur. 


Håper svaret var til hjelp!