Ubehagelig eksem på fingrene

Spørsmål

Hei jeg har fått noe ubehagelig eksem på fingrene. Dette oppstår som oftest på fingertuppene mellom fingrene, noen cm inn på fingeren. Hva kan dette være og hva anbefaler dere for behandling av dette?

Mann 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Hva gjelder årsak er den mest sannsynlige årsaken dyshidrotisk eksem (https://www.dermnetnz.org/topics/vesicular-hand-dermatitis/). Det er en type eksem som kommer episodevis på fingrene. Det starter som regel med små blemmer som klør veldig. Etter noen dager så sprekker blemmene, og huden blir oppsprukken og rød. Av andre prøver bør man ta et avskrap av huden for å utelukke en soppinfeksjon, samt ta en herpes virusprøve fra blemmene (kan tas når det er blemmer). 


2. Ved dyshidrotisk eksem er det lurt at en hudlege ser deg. En vil ofte ta en lappetest for å utelukke ytre allergier som kan være relevant. Behandling vil avhenge av alvorlighetsgrad. En vil ofte gi en sterk kortisonkrem som brukes ved et utbrudd for å roe det raskt ned. Her finnes det andre alternativer til Ibaril. det finnes også kortisonfrie kremer som protopic som kan forsøkes. Skulle ikke det være tilstrekkelig vil en hudlege vurdere tabletter eller botox injeksjoner. 


3. Hvis man påviser sopp eller herpes er selvfølgelig behandlingen forskjellig. 


Så hva bør du gjøre? 

Fastlegen din kan henvise deg til en hudlege der du bor så er jeg sikker på du får en god vurdering, utredning og behandlingsplan som hjelper!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-