Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Trøblete hud på fingre - eksem, psoriasis eller kontaktallergi

Spørsmål

Hei, har litt trøblete hud på tommelen min, huden løsner og sprekker opp, ( se bilde) har vart en stund nå, men det begynner å bli ubehagelig, finnes det noe form for krem for dette? Som du ser er det også ømt under peke finger negelen.

Mann 38
Svar

Hei,


Utslett på hender og spesielt fingertupper er svært plagsomt. Du har lagt ved et bilde som viser utslett til tuppen av tommel- og pekefingeren. Det er fortykket hud med sprekker. Du skriver ogå at du har eksem på knær og ankler. 

Utslettet du har på fingrene kan ha flere årsaker blant annet infeksjon eller en hudsykdom. Når utslettet er ensidig vil en hudlege ofte ta prøve for å utelukke infeksjon med sopp. I ditt tilfelle har du utslett på knær og ankler også. Det gjør at en hudsykdom er mer sannsynlig forklaring. Eksem, psoriasis eller kontaktallergi kan være mulige diagnoser. 

Grunnbehandling ved de nevnte hudsykdommene er å smøre huden godt minst morgen og kveld med fet fuktighetskrem. Du bør kjøpe fuktighetskrem på apoteket. Hvis dette ikke bedrer tilstanden etter en til to ukers smøring er det lurt å kontakte legen din, eller en hudlege, for vurdering og behandling.

Håper dette var til hjelp. Ønsier deg god bedring!