Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tørre røde flekker

Spørsmål

Etter at jeg fikk lavt stoffskifte har jeg mistet mye hår og får tørre, røde flekker oppe på skuldrene og nakken. Samme hva jeg smører meg med, så trekker det ikke inn i huden. Det virker som det nesten bare ligger utenpå. Jeg får også av og til slike flekker i ansiktet. Jeg bruker bare kremer fra apoteket. Fastlegen sier at stoffskiftet er innenfor det det skal være. Er det en krem dere kan anbefale som an ta vekk dette?

Kvinne 82
Svar

Hei,


Skjønner at dette er plagsomt! 


Du har ikk vedlagt ved bilder. Røde flekker kan være eksemforandringer eller så kan man tenke seg at det er forandringer som kan komme etter soling.  Det at du nevner at du av og til får slike flekker i ansiktet gjør at jeg tenker at forandringene kan passe med eksem. 


Et ustabilt stoffskifte kan påvirke huden endel, den blir tørrere. I tillegg er det fortsatt vinterlig temperatur ute som gjør at luften er tørrere og så er det slik at med økende alder blir huden tørrere og mer utsatt for eksem. Du kan forsøke karbamidholdig fuktighetskrem i noen uker, ved fortsatt plager er det lurt med en time hos fastlege for ny undersøkelse og vurdering. Jeg er ikke sikker på din diagnose. Hvis det er forandringer som kan komme etter soling vil det kreve en helt annen behandling enn smøring med fuktighetskremer. Hvis det er et litt kraftigere eksem kan det være behov for behandling med kortisonkremer. Kanskje det er behov for å henvise deg til en hudlege. 


Håper dette var til noe hjelp!


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-