Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tørr hud på penis

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig med at huden på penisen er tørr, den sitter til tider nesten klisteret til forhuden. Jeg har ikke hatt sex, så da er det ikke en kjønnssykdom. Jeg har også gått på canesten og andre kremer mot sopp og generell fuktighet, men ingenting hjelper. I tillegg til tørrhet har jeg noen hvite og hudfargede nupper på baksiden av penishodet. Jeg setter veldig stor pris på et godt svar!

Mann 18
Svar

Hei,


Det er flere årsaker til tørr hud på penis. I tillegg til tørr hud beskriver du to hvite og hudfargede nupper på baksiden av penishodet. Jeg kan gi deg noen råd når det gjelder den tørre huden på penis og hva det kanskje kan være:


-Irritasjon av huden. 

Ytre faktorer kan virke irritativt på huden. Hyppig og kraftig onanering er en vanlig årsak til at huden kan bli tørr og sår.  Andre vanlige årsaker er for eksempel hyppig vask, bruk av såpeprodukter, bruk av trange bukser. 


-Infeksjon 

En soppinfeksjon vil kunne gjøre at huden virker tørr. 


-Hudsykdommer

Hudsykdommer som psoriasis eller eksem har ofte hudomrder som kan virke tørre. Da vil du sannsynligvis ha utslett andre steder på kroppen


-Kontaktallergi

Kontaktallergi er en allergi mot produkter som du er i direkte kontakt med


Hvis du finner ut at noen ytre påvirkninger kan ha irritert huden og utløst plagene, er det lurt å endre litt på det du gjør; være litt varsom med håndtering, hva du smører på og hvor hyppig du vasker. 


Du har forsøkt canesten uten effekt. Canesten virker mot soppinfeksjon. I tillegg nevner du at du har forsøkt “fuktighet”. Har du forsøkt bruk av fuktighetskrem kjøpt på apoteket? Hvis du ikke har gjort det, er det noe du kan forsøke. Anbefaler deg å smøre morgen og kveld. Hvis du ikke opplever effekt etter 14 dager anbefaler jeg deg å kontakte fastlegen din for en undersøkelse og diagnose.


Håper dette var til litt hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-