Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

To rødlige pletter på penishodet

Spørsmål

Hei, har bare et kjapt spørsmål, fikk noen røde prikker på penis/utslett, har hatt den enne i noen uker å den andre har kommet senere. Har ikke noe kløe eller svie på området der prikkene er. Lurer på hva det kan være, har prøvd Cannesten krem uten virkning.

Mann 24
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det første som synes godt spesielt på det ene bildet er, foruten de to beskrevne røde plettene, en hvitlig væske som synes å dekke praktisk talt hele penishodet. Siden du imidlertid ikke skriver noe om det så er det antageligvis canesten som er blitt liggende der siden du smurte penishodet med kremen. Canesten er noe man bruker mot gjærsoppinfeksjon på bl.a. penishodet, men utslettet du har minner ikke om det, så canesten kan du slutte med å smøre på. Gjærsopp på penishodet er uvanlig hos menn som ikke lever fast sammen med kvinne som har kronisk gjærsoppinfeksjon i skjeden. 


Hva de to sirkulære rødlige plettene representerer er det vanskelig å si noe sikkert om. De synes helt å ligge i hudens plan og ser ikke ut til å flasse, være tegn på at de er særlig såre, eller, som du skriver, ingen kløe eller svie. Slike flekker kan vanligvis forsvinne av seg selv, men jeg synes du skal gjøre følgende: Gå til innkjøp av en liten tube apobase krem på apoteket og smør kremen to ganger daglig på penishodet. Unngå å bruke såpe ved renhold og dusj og bare forsiktig fjern eventuelle rester av det talglignende stoffet som kan samle seg under forhuden med fingrene. Kjøp i tillegg minste pakning av hydrocortison krem, 20 g.  og påsmør denne to ganger daglig på utslettene etterat du har smurt med fuktighetskremen;- bruk denne i perioder på 5-10 dager og ta da en pause på noen dager. Sannsynligvis vil etterhvert plettene forsvinne. Hvis så ikke er tilfelle etter noen tids bruk så konsulter fastlegen eller noen annen lege, eventuelt en hudlege hvis det er forholdsvis enkelt å få time. 


Skulle den avbildede fuktigheten som nevnt i første avsnitt ikke være rester av canesten, men stamme fra penismunningen så må du konsultere en lege for det, av og til kan det foreligge utflod fra urinrørsmunningen uten at pasienten selv registrerer det som utflod;- i tilfelle kan det tyde på en seksuelt overført infeksjon som trenger behandling etter prøvetagning. Lykke til og god bedring ! Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-