Talgkjertler på penis

Spørsmål

Hei! Jeg har det siste halvåret fått det som ser ut som mange talgkjertler under/på forhuden på penis . Det har blitt vesentlig flere av disse det siste halvåret, og det var ikke noe jeg tenkte over før. Det virker nesten som om de varierer litt i størrelse/hissighet, og synes det er sjenerende, spesielt der det er flere samlet. Er dette det samme som Fordyce Spot? Er det noe jeg/en lege kan gjøre med dette? De er mest synlige når forhuden er trukket helt tilbake. Kan det skyldes stress? Har også hatt noen i ansiktet som legen fjernet. Vil disse variere med tiden, og er det håp for at de "trekker seg tilbake" igjen?

Mann 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Jeg er enig at forandringene dine kan passe med Fordyce spot (flekker). Fordyce flekker er bitte små talgkjertler som sees som små hvite eller gule flekker like under huden. De kan opptre i underliv og på lepper. Dette er helt normalt, de fleste voksne har disse flekkene.


Flekkene består av mange bittesmå talgkjertler. De er ikke smittsomme. Flekkene vil hos de fleste bli mindre tydelige med årene. Noen plages veldig av hvordan flekkene ser ut og søker hjelp for å fjerne flekkene. Behandling som kan være aktuell vil kunne etterlate arr som kan skape varige plager for deg. Derfor vil jeg anbefale deg å ikke gjøre noe med flekkene dine.  


Dine spørsmål:

1.     Er dette det samme som Fordyce Spot?

Ja, jeg synes forandringene passer med Fordyce flekker. Det er normalt å ha disse flekkene. 

2.     Er det noe jeg/en lege kan gjøre med dette?

Det selges endel kremer over nett der det reklameres for at kremen kan behandle Fordyce flekker. Det er svært lite sannsynlig at det vil ha noe effekt.  Anbefaler ikke deg å forsøke ut dette. / Jeg forstår at du er svært plaget. Hvis du ikke slår deg til ro med at det er normalt, og virkelig ønsker å få vurdering på mulig behandling, anbefaler jeg deg å kontakte en helprivat hudlege.

3.     Kan det skyldes stress?

Det er ingen studier som viser at det er sammenheng med Fordyce flekker og stress.

4.     Vil disse variere med tiden, og er det håp om at de ”trekker seg tilbake” igjen?

De fleste opplever at flekkene blir mindre uttalt med årene.


Oppsummert: Fordyce flekker er normalt å ha i underlivet. Anbefaler deg ikke å søke behandling for disse. Hvis du allikevel ønsker å få vurdering på mulig behandling, anbefaler jeg deg å kontakte en helprivat hudlege. Anbefaler deg ikke å prøve ut noe selv. 


Se denne lenken: https://www.dermnetnz.org/topics/fordyce-spots/


Håper dette var til litt hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-