Sviende utslett på penis

Spørsmål

Hei,har klødd litt til tider på penishode og hatt litt utflod.. men så begynte det og svi veldig i forhuden når eg tisset og eg har fått sår som sprikker og det blir litt blod på forhuden nå.. pluss forhuden er veldig trang klarer ikke å dra den bak pluss der er en slags glans på forhuden. Fikk en zithromax kur av en venn 6x250mg har nå gått på den for trodde det var klamydia/gonore. Men lure på hva dette er? Soppinfeksjon? Behandling?

Mann 31
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Verken klamydia eller gonore vil typisk gi symptomene du beskriver. Mest sannsynlig vil være en herpes infeksjon. Du kan lese mer på linken under. 


https://www.oslohudlegesenter.no/genital-herpes.html


Så hva bør du gjøre? 

Riktig fremgangsmåte du bør følge er å oppsøke legen din eller en hudlege der du bor. Prøvene som bør tas er en pinneprøve fra huden (ikke vondt) som undersøkes med tanke på en herpes infeksjon. Du bør få tatt denne prøven mens du har utslettet, ellers vil det ikke vær mulig å gi en sikker diagnose. En vil også ta en urinprøve som vil inkludere klamydia for ordens skyld. Hvis legen din mistenker herpes vil man få tabletter mot det (valtrex) samt antibiotika salve og smertestillende kremer (xylocain). Azitromax du nevner hjelper bare mot klamydia infeksjon, som ikke typisk gir noe utslett på forhuden. Testing og behandlingen over er reseptbelagt, så finn et sted du får tatt prøvene og startet behandling på mandag. Er sikker på problemet da vil gå over raskt!