Svie og utslett

Spørsmål

Hei Jeg har fått en rift i underlivet i inngang nederst i vagina. Dette har nå blitt mer ubehag men ikke selve riften. Nå har ene kjønsleppen hovnet opp og svir når jeg vannlater og kommer i kontakt me urin. Samtidig hadde jeg analsex og føler litt Nespress i endetarmen. Samtidig føler eg det klør litt i anus.Jeg lurer på hva dette kan være. Kan det være jeg har fått sopp? Vh fortvilt jente 28

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. En rift i seg selv kan være smertefullt, og være årsak alene. Det man bør vurdere ved svie og hevelse er en herpes infeksjon.  Det kan også gi svie ved vannlatning. På bakgrunn av symptomene er det helt rutinemessige prøver som bør tas. Dette kan gjøres hos fastlegen. Naturlig vil være å ta en pinneprøve for å utelukke herpes. Dette bør tas fra riften. Samtidig vil man også ofte ta en pinneprøve som sjekkes for bakterier. Hvis det er en ny partner, vil man rutinemessig også ta vanlig urinprøve og evt. blodprøve for å utelukke kjønnssykdom. 


Så hva bør du gjøre?

Som sagt, kan en rift i seg selv med irritasjon gi symptomene du beskriver. Jeg synes du bør få tatt prøvene over og la legen din se på det. Hvis du har en rift i huden kan det være til nytte å bruke en krem som brulidin (reseptfritt). En kan også bruke xylocain gel som bedøver huden og reduserer svie. Skulle legen din mistenke noen infeksjon vil man ta en vurdering om det er grunn til å gi antibiotika for det. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-