Svie i rompa

Spørsmål

hei jeg har en permanent svie i rompa å har vært til legen som sier det er en liten polypp og ikke noe å være redd for. det er Hidradenitis suppurativa i min famile og jeg lurer på om det kan ha kommet en invendig bylle elrns og blitt betent. jeg har vært til genetisk spesialist i tromsø og tatt prøver som ble sendt til tyskland, de sa jeg ikke hadde gen feilen. men jeg undrer bare på om den kan ha kommet i en annen form elr om dette bare kan være en analfisure? Av og til når jeg bæsjer kommer det blod og en stikkende smerte.

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Hidrosadenitt gir ikke typisk symptomene du beskriver med svie. Ved hidrosadenitt får man betente byller som kommer gjentatte ganger, og sitter vanligvis i lyskene. 


2. En fissur vil være den klart mest sannsynlige årsaken. Altså en liten rift, som kan være veldig smertefulle og gi svie. En fissur vil ikke sjelden komme i nærheten av en hemoroide, som kan gi blod på avøringen. 


Så hva bør du gjøre? 

Jeg klarer ikke å gi noe svar om årsak fra spørsmålte. Det du bør gjøre er å oppsøke en mage-tarm spesialist der du bor. En vil da kunne se på huden med et rektoskop, og hvis nødvendig også ta en ultralyd. Valg av behandling vil avhenge av årsak. Det være seg lokalbehandling eller botox mot en fissur, fjerning av en hemoroide (eller polypp hvis de tror den er en faktor). Synes du bør ta tiden å la en spesialist på det, da det plager deg. Du kan burke en mykgjørende fuktighetskrem i mellomtiden slik som locobase eller miniderm. Xylocain gel er en bedøvende krem som også kan brukes uten fare for huden. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om HUDSYKDOMMER?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Kjetil Guldbakke HUDSYKDOMMER
Pris fra 199,-