Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stor føflekk

Spørsmål

Hei! Jeg har en føflekk i pannen som er blitt ganske så stor. Mange har begynt å bekymre seg for denne, da den har utviklet seg relativt fort (3/4 år). Jeg lurer på om denne ser ''farlig'' ut, eller om det bare er en vanlig føflekk?. Burde sikkert tatt en sjekk fysisk for å få et klart svar, men grunnet pandemien blir det litt vanskelig med tange på reising.

Kvinne 21

Kvinne 21
Svar

Hei,

Forstår at du blir urolig når alle rundt seg bemerker flekken i hårfestet ditt!

Fleken du har avbildet er nok rundt 10 millimeter i diameter. Flekken har økt i størrelse. Den er velavgrenset, litt asymmetrisk i form. Pigmenteringen ser ganske jevn ut. Det kan se ut som at den hever seg litt fra underlaget.

Det er litt vanskelig å gi sikker diagnose på flekken. Jeg tror flekken kan være en føflekk eller en seborreisk keratose.

En seborreisk keratose er en vanlig, snill hudforandringer som over tid vil utvikle seg, vokse og heve seg fra underlaget. Overflaten blir litt "vorteaktig" . Mange synes seborreiske keratoser er plagsomme og ønsker å fjerne forandring. Forandringen er enkel å fjerne i lokalbedøvelse.

Hvis du ikke synes flekken passer med en seborreisk keratose tenker jeg det er lurt å undersøke flekken his fastlegen din. Vanlige føflekker skal ikke endre seg i størrelse. Det skal være trygt for seg å oppsøke helsevesenet. Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-