Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Stikkende utslett til halsen

Spørsmål

Hei Har fått et stort utslett på halsen. Rødt, vablete og det klør og stikker veldig. Hva kan det være? Aldri reagert på noe før . Var nesten borte for noen dager siden, men slo plutselig til igjen

Kvinne 53
Svar

Hei,

Forstår at dette plager deg! 

På bildene kan det se ut til at du har store områder med  vabler, i  tillegg kan det se ut som at huden er litt fortykket. 


Et viktig spørsmål for å stille diagnose er: Hvor lenge varer utslettet ditt? 

Hvis det roer seg ned i løpet av et døgn kan det være en hudsykdom som heter elveblest. Utslettet ved elveblest ligner det utslettet man får om man brenner seg på brennesle. Se denne lenken: https://www.lommelegen.no/hud/utslett/artikkel/elveblest-urtikaria/6900026.


Hvis utslettet varer i over ett døgn kan det være et eksem. Det er mange forskjellige typer med eksem. Se denne lenken: https://www.lommelegen.no/hud/eksem/artikkel/hva-er-eksem/69104310

Hvis det er eksem som er lokalisert kun på halsen kan det være en mulighet for kontakteksem. Kanskje du har smurt/sprayet  noe på huden som har trigget dette?


Elveblest behandles ved å ta tabletter med antihistamin. 

Eksem behandles ved å unngå triggere, styrke hudbarrieren ved å smøre med fuktighetskrem og behandling av inflammasjonen (det røde utslettet) med kortisonkremer. 


Du kan forsøke i første omgang å smøre huden morgen og kveld med fuktighetskrem ,som du kjøper på apoteket. 


Hvis det ikke utslettet roer seg, eller det blir mer uttalt, er det lurt å kontakte legen din for undersøkelse, vurdering og behandling.


Håper dette var til hjelp for deg!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-