Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sprengte blodkar i kinnene

Spørsmål

Hei! Jeg har to små synlige/sprengte blodkar i kinnene og har lest at folk har hatt god effekt av Rutin/bioflavonoid kosttilskudd. Jeg går på p-piller (Yasmin 28) og lurer på om jeg kan kombinere Rutin-tilskuddet med p-pillene?

Kvinne 30
Svar

Hei,


Rutin/bioflavonoid er et kosttilskudd av flavonoid. Flavonoider finnes i planteriket. Det er få studier på rutin/flavonoid effekt på mennesker, men noen studier på celler. Du lurer på om kosttilskuddet kan kombineres med p-pillene dine som inneholder etinyløstradiol. Du har sikkert lest at det står et varsel på pakken at om du er gravid, syk eller bruker medikamenter bør du kontakte lege før du inntar medikamentet. Jeg har ikke funnet noen artikler eller studier på hvordan ditt kosttilskudd påvirker legemidler. På generelt grunnlag vet man at kosttilskudd kan inneholde flere komponenter og at kosttilskudd noen ganger vil kunne påvirket omdanningen av legemidler i kroppen. 


Det er ikke noe som tyder på at kosttilskuddet vil ikke ha effekt på sprengte blodkar i ansiktet. Det er usikkert om kosttilskuddet vil kunne påvirke omdanningen av etinyløstradiol. Jeg vil derfor ikke anbefale deg å ta Rutin- tilskuddet. Du kan heller innta flavonoidene naturlig i kosten din! Se denne lenken som forteller litt om forskning på flavonoider, artikkelen er litt gammel, men her finner du informasjon om hvor du kan finne flavonoider naturlig i kosten: https://forskning.no/trygg-mat-mat-og-helse/ny-kunnskap-om-helsefremmende-stoffer-i-frukt-og-gront/1088082.


Tilslutt må jeg nevne at sprengte blodkar er ikke uvanlig i ansiktet. De små, synlige blodkarene dine kan sannsynligvis behandles effektivt med laser hos hudlege. 


Håper dette var til hjelp!