Spørsmål rundt isotretinoin

Spørsmål

Hei. Spm 1. Jeg har noen spørsmål angående alkohol og isotretinoin. Jeg vet man skal være forsiktig med dette under kuren. Jeg har tatt blodprøver hver måned og disse har vært helt fine. Har gått på lavdose 20mg om dagen og har omtrent ikke hatt bivirkninger. I sommer ble det imidlertid en del drikking. Tar medisinen til middag og har noen ganger drukket vin til maten og det har blitt en del sene kvelder med en del alkoholinntak nå i sommer. Jeg har tålt alkohol som før, og har ikke merket noe annerledes. Det jeg lurer på er om alkoholen reduserer effekten av isotretinoin? Vil drikkingen ha gjort at pillene fungerer dårligere? Merket ingen økning av kviser i løpet av sommeren da jeg drakk en del alkohol (fikk en hudorm jeg klemte ut og en kvise i løpet av hele sommeren, ellers helt kvisefri). Fikk imidlertid et tilbakefall da jeg sluttet på kuren, men har nå fått en forlengelse og håper på varig effekt. Er bekymret for om alkoholinntaket har påvirket effekten av kuren og er årsaken til tilbakekallet da jeg sluttet på tablettene? Hva bør jeg isåfall gjøre? Spm 2: Jeg begynte forlengelsen av kuren etter 14-17 dager ca da jeg fikk tilbakefallet for å øke den totale dosen.Har dette noe å si når jeg er ferdig med kuren, vil sjansen for tilbakefall være høyere fordi jeg hadde pause? spm 3: har medisinen fontex (60mg daglig) eller truxal (1 tablett om kvelden) noe å si for effekten av isotretinoin?

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. Alkohol vil ikke redusere effekten av isotretinoin. Det har ingen påvirkning, og effekten blir like god. Så denne bekymringen kan du legge fra deg. Det er riktig som du skriver at man skal være forsiktig med alkohol, men moderate mengder slik du beskriver er OK. 


2. Ved tilbakefall er det ofte man forlenger kuren, slik man har gjort hos deg. Her må du diskutere med legen som behandler deg om varighet. 


3. At du har hatt en pause vil ikke påvirke langtidsresultatet. Medisinen har også lang halveringstid, så du vil ha hatt isotretinoin i kroppen i denne perioden. Viktigere her er behandlingen videre, og avgjørelsen når totaldose er nådd. 


4. Fontex og Truxal påvirker ikke efffekten av isotretinoin, så det er helt fint å bruke. 


Håper svaret var til hjelp! 


 https://www.oslohudlegesenter.no/iso.html 

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn