Spørsmål om krem

Spørsmål

Hei, Det er kommet et nytt produkt på apoteket som heter Murad. Serumet i denne serien skal angivelig jevne ut fine linjer i huden etter et par måneders bruk. Da jeg var innom apoteket forleden for å kjøpe dette serumet, ble jeg spurt om jeg var under behandling for brystkreft eller om jeg hadde hatt det. Da anbefalte hun det nemlig ikke. Jeg svarte nei, men ble skeptisk til å kjøpe produkter der det er nødvendig å spørre om sånt. Er det usikkerhet rundt om man kan ha økt fare for å utvikle kreft dersom man bruker Murad? Mener stoffet hun hun på apoteket nevnte var retinol. Hun kunne ikke svare utfyllende på spørsmål om det var en risiko. Jeg vil ikke bruke midler det er knyttet usikkerhet til. Er det andre ting man kan gjøre for å glatte ut linjer i huden?

Kvinne 41

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Murad er en velkjent og bra kremserie, som har hudprodukter for alle de fleste vanlige hudproblemer. Ingen av produktene er farlige, eller øker risiko for kreft. Så de kan helt trygt brukes. Hvis du ønsket å kjøpe en krem med retinol kan du godt bruke en fra Murad. Retinol er et A-vitamin relatert stoff som brukes til behandling og forebygging av fine linjer. Av andre råd er det viktigste å bruke solkrem daglig. Det finnes også sterkere A-vitaminsyre kremer på resept. 


Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-