Spaltet negl

Spørsmål

Neglen på en langfinger spalter seg, noe som er både stygt og plagsomt. Henger seg lett fast i klær ol. Legen min mente det var en skade i neglerota, men nå har jeg fått det samme på tommelen så da må årsaken være en annen. Mangelsykdom eller hva er dette?

Kvinne 67

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. En spaltet negl kalles på fagspråket onychoschizia. Det er veldig sjelden noen tegn på sykdom, og veldig vanlig. Vanligste årsak er skade som legen din nevner, eller at neglen blir tørr og sprekker. Hvis det er noe som kommer på flere negler på kort tid er det visse "mangel" tilstander som kan være medvirkende. Spesielt kan det være nyttig å sjekke jernlagre, folsyre og stoffskifte. Det kan fastlegen din gjøre. Av rutine vil man også ofte ta en liten neglprøve for å utelukke en soppinfeksjon. Hva gjelder hudyksdommer finnes det en tilstand som heter lichen planus, som gir slike forandringer, men det vil da ofte være assosiert med ømhet og ubehag så passer ikke med din beskrivelse. 


Så hva bør du gjøre? 

Ta prøvene over neste gang du er hos legen din. Vær nøye med å ikke pirk på neglen, og tilfør gjerne vaselin eller en annen fet krem ved roten daglig. Skulle det utvikle seg til andre negler eller gi noe ubehag, vil neste steg være ta en hudlege ser deg. Håper svaret var til hjelp! Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-