Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sopp som er sjelden årsak til neglinfeksjon

Spørsmål

Hei, jeg har slitt med neglsopp i mange år. De siste årene har det blitt verre (5 tær pluss hud), og i fjor ønsket jeg å få gjort noe med problemet. Etter flere prøver og til slutt dyrkning fikk jeg nylig konstatert at årsaken er Acremonium sp, «sjelden årsak til neglinfeksjon», skrev Fürst. Jeg spurte legen om henvisning til hudlege og har fått time i oktober! Er det mulig å få hjelp før, og hvilken behandling finnes?

Kvinne 58
Svar

Hei,

Forstår at du er plaget av dette. Neglsoppinfeksjon fører til store plager. 

Neglsopp er ikke uvanlig og forårsakes vanligst av sopp av typen dermatofytter.  Soppen Acremonium sp som er funnet i din negl er ikke en dermatofytt. Infeksjon med Acremonium er en sjelden årsak til infeksjon i negl og kan i noen tilfeller være krevende å behandle. Infeksjonen må behandles med tabletter som terbinafin eller itraconazol. I noen tilfeller vil det være behov for å kombinere tablettbehandlingen med neglsoppneglelakk . Det er alltid en risiko for å få infeksjonen på ny etter endt behandling. Det er derfor viktig med egenomsorg for å unngå å få infeksjonen påny. Det er viktig å holde føttene tørre, bruke luftig skotøy og tørre sokker og ikke låne andres sko eller håndklær. 

Forstår at du blir utålmodig når du er plaget og ikke får tilbud om time før i oktober. Det er mulig å kontakte helprivate hudleger direkte for undersøkelse og veiledning. 


Håper dette var til noe hjelp for deg! Ønsker deg god bedring!